Excite

15-jarige Bradley Fisher blijft groeien

Als je naar de 15-jarige Bradley Fisher kijkt, krijgt het fenomeen ‘groeispurt’ wel een heel bijzondere lading. Deze tiener is bijna 2,10 meter lang en blijft nog steeds groeien.

Bradley is altijd al groot geweest. Nog voordat hij van de basisschool af was, was Bradley al groter dan zijn vader, die net wat langer is dan 1.80 meter. Ook van zijn moeder lijkt Bradley zijn groei-genen niet te hebben; zij is krap 1.75 meter.

Wat voor een ander misschien een probleem zou zijn, is voor Bradley een groot voordeel. Hij is dol op het spelen van basketball en met zijn lengte heeft hij binnen no time een plek in de basis kunnen veroveren. Daarnaast komt zijn lengte goed van pas als hij met zijn moeder gaat winkelen. Zij kan namelijk niet bij de bovenste planken, maar hij wel! Kleding kopen is iets lastiger, maar ook nog geen groot probleem; hij bestelt gewoon de grootste maat en hoopt dat het past.

Bradley is zich op dit moment aan het voorbereiden op de Europese basketball kampioenschappen in Nottingham. Ook daar maakt hij indruk. Hij is nu namelijk al een aardig stukje langer dan de beste basketballer ooit, Michael Jordan.

De langste tiener is hij voorlopig nog niet, dat is Paul Sturgess van 17. Sturgess is ongeveer 2.35 meter. Wel is hij de langste tiener ooit op zijn school, Southlands. De laatste keer dat die school les gaf aan een extralange tiener was in de jaren ’70.

Afbeelding: Flickr account Elliot Moore

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021