Excite

Hoe kun je 20 kilo afvallen?

Wil jij 20 kilo afvallen? Dat is een mooi doel, maar het betekent niet dat het onmogelijk is. Het belangrijkste is dat je beseft dat je een geheel nieuwe levensstijl moet ontwikkelen. Begin klein en zorg dat je je leven zodanig aanpast dat het gemakkelijk vol te houden is.

Aanpassingen voor je dieet

Je kunt beter niet een te streng dieet volgen. Dat is best lastig om vol te houden en zorgt vaak alleen maar voor erg veel frustraties. Het is makkelijker om kleine dingen aan te passen. Drink jij elke dag veel cola? Vervang dit dan door cola light en drink elke dag een of twee glazen minder. Neem jij iedere dag na het avondeten een lekker roomijsje? Doe dit dan nu om de dag. Door dit soort kleine aanpassingen zul je al verschil kunnen zien.

Vind een sport die je leuk vindt

Misschien heb jij er een hekel aan om naar de sportschool te gaan, maar ga je wel graag naar het zwembad om baantjes te trekken. Een sport die je graag doet, is veel makkelijker vol te houden dan een sport waar je met tegenzin naartoe gaat. Het moet echt iets zijn dat je lang vol kunt houden, dus ga op zoek naar iets leuks. Probeer dingen, ook wanneer je van tevoren al denkt dat het niks wordt.

Vraag hulp in je omgeving

20 kilo afvallen is niet gemakkelijk en je zult dan ook alle hulp kunnen gebruiken. Vraag aan mensen in je omgeving of ze je kunnen en willen helpen en steunen. Dat maakt het proces om af te vallen al stukken makkelijker.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020