Excite

5 redenen waarom je je opgeblazen voelt

Heb jij ook zo'n last van een opgeblazen gevoel? Dan is de kans groot dat je iets niet helemaal goed doet. Gelukkig is er ook goed nieuws: er zijn dingen die je kunt doen om een opgeblazen gevoel te vermijden. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, te beginnen met: kauwgom. Als je veel kauwgom eet, dan slik je lucht in. Hierdoor wordt je maag wat boller. Ook het feit dat er suiker in zit, helpt niet mee.
    © Getty Images

Je eet te snel

Als je te snel eet, dan moet je maag overuren draaien om toch goed te kunnen functioneren. Daarom kun je beter heel goed kauwen. Het verteringsproces begint namelijk al in de mond, niet pas in de maag.
    © Getty Images

Je drinkt teveel door een rietje

Door een rietje drinken kan soms verstandig zijn, omdat het je tanden beschermt tegen schadelijke suikers, zuren, of andere stoffen. Het zorgt er echter ook voor dat er steeds lucht in je maag terecht komt, net als bijvoorbeeld bij het kauwen van kauwgom. Drink daarom in ieder geval na het sporten rechtstreeks uit een flesje of een beker, om dit soort ongemakken te voorkomen.
    © Getty Images

Je eet veel vezels

Vezels zijn heel goed voor je spijsvertering en worden daarom veel gegeten door mensen die gezond willen eten of die aan de lijn zijn. Ze zorgen ook voor een vol gevoel, waardoor je minder eet. Het vervelende is echter dat als je in één keer veel meer vezels gaat eten, je veel meer opgeblazen wordt. Als je meer vezels wilt gaan eten, doe dat dan geleidelijk.
    © Getty Images

Je hebt teveel stress

Eigenlijk zijn er maar weinig gezondheidskwaaltjes die niet veroorzaakt of versterkt worden door stress. Dit is er precies zo één. Als je teveel last hebt van stress, dan eet je vaak sneller, ga je minder vaak naar de wc en slik je meer lucht in tijdens paniekaanvallen. Niet fijn voor je buik. Probeer je stress dus een beetje in de hand te houden en tijdens stressvolle periodes niet direct al je goede gewoontes vaarwel te zeggen.
    © Getty Images

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021