Excite

50 procent van de Nederlanders is bang voor de tandarts

Dacht je dat je angst voor de tandarts zou verdwijnen naarmate je ouder zou worden? Reken er maar niet op! Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat maar liefst 50 procent van de Nederlanders nog steeds bang is voor de tandarts. Daarom doen ze er alles aan om hun gebit goed te verzorgen. Ze poetsen niet alleen, maar flossen ook regelmatig.

Mondverzorging

Natuurlijk is een bezoek aan de tandarts niet de enige reden om goed op je gebit te passen. Veel respondenten geven ook aan dat ze gele tanden willen vermijden en niet zitten te wachten op overgevoelige tanden. Daarnaast vinden zowel mannen als vrouwen etensresten tussen de tanden of een vieze adem een grote afknapper. Mannen lijken ook niet dol te zijn op vrouwen met schuine tanden, maar daar kan met gewone mondverzorging niet zoveel aan gedaan worden.

Volgens onderzoek

Aan het onderzoek, dat door Philips werd uitgevoerd, deden 556 Nederlanders mee. Uit de resultaten bleek onder meer dat vrouwen vaker dan mannen last hebben van gevoelige tanden. Ook lijken vrouwen net iets beter voor hun gebit te zorgen: ze flossen niet alleen regelmatig, maar een kwart van de mensen bezoekt ook regelmatig de mondhygiëniste. Mannen doen het liever zelf en gebruiken hier vaak tandenstokers of mondwater (respectievelijk 68 en 34 procent) bij. Flossen doen ze minder vaak, omdat mannen over het algemeen nog niet zo handig zijn met het draad: het breekt of het tandvlees gaat bloeden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020