Excite

70 procent van de vrouwen draagt foute bh

TNS Nipo deed onderzoek naar vrouwen en bh’s en ze kwamen tot de ontdekking dat 70 procent van de vrouwen een verkeerde maat draagt. Het onderzoek werd gehouden onder duizend vrouwen. Dat de meeste vrouwen een verkeerde maat dragen, komt omdat ze de juiste maat niet weten.

De maat van de borsten kan door allerlei omstandigheden constant wisselen. Denk bijvoorbeeld aan een zwangerschap of gewichtsafname. Hierdoor hebben vrouwen vaak niet in de gaten dat de maat van de bh niet meer klopt. Toch is een goede maat van groot belang. Een goede bh zorgt namelijk voor ondersteuning. Zeker tijdens het sporten moet dit niet worden vergeten. Een verkeerde bh kan daarbij voor allerlei klachten zorgen, zoals rugklachten en pijn aan de schouders.

Uit het onderzoek van TNS Nipo is niet alleen gebleken dat veel vrouwen een verkeerde maat dragen; een kwart van de vrouwen heeft nooit haar maat laten opmeten.

Wil jij erachter komen wat jouw cupmaat is? Je kunt dit bij speciaalzaken laten opmeten. In veel lingeriezaken kun je daarbij professionele hulp krijgen bij het vinden van een geschikte bh. Behalve de maat van de cups moet er namelijk ook goed gekeken worden naar de schouderbandjes. Daarbij zijn bepaalde bh’s niet voor iedereen geschikt. Vrouwen die bijvoorbeeld ongelijke borsten hebben, kunnen misschien beter geen bh’s met opvulling kopen, omdat deze niet goed afsluiten aan één kant.

Afbeelding: Flickr account hardworking

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020