Excite

Aantrekkelijke mensen verwachten dat date betaalt

Geen zin om te betalen voor je etentje? Laat je mee uit nemen door een aantrekkelijk iemand, en zorg dat je er zelf ook goed uitziet. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen die zichzelf aantrekkelijk vinden, verwachten dat hun date voor het eten betaalt. Vooral van knappe partners denken vrouwen dat ze de rekening oppikken.

Dat is gebleken uit een onderzoek van de Universiteit van St. Andrews. Er deden 171 vrouwen en 245 mannen mee, die allereerst moesten aangeven hoe aantrekkelijk ze zichzelf vonden. Vervolgens kregen ze allemaal twaalf foto's van de andere sekse voorgeschoteld en werden ze voor een simpel maar veelzeggend dilemma gesteld: wel of niet de rekening betalen voor deze persoon?

Wat eigenlijk al duidelijk was maar dit onderzoek nogmaals bevestigde, is dat mannen de rekening sneller oppikken als ze met een aantrekkelijke vrouw op stap zijn. Opvallender is het dat vrouwen het van aantrekkelijke mannen ook verwachten. Toch moeten vrouwen die verwachting gaan bijstellen; aantrekkelijke mensen bleken eerder geneigd de rekening door te schuiven naar hun partner.

Ongeveer vijftig procent van de deelnemers gaf aan de rekening te willen delen. Van de andere helft van de proefpersonen zeiden meer mensen de rekening door te willen geven dan hem zelf te willen betalen. Het tijdperk van de ladies en gentlemen lijkt daarmee echt voorbij.

Afbeelding: Flickr, gebruiker avlxyz

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021