Excite

Achterstallig onderhoud? Koop je man om!

Geen zin om een schilderijtje op te hangen? Kunnen de muren wel een nieuw laagje verf gebruiken? Zes op de tien vrouwen krijgen hun man heel makkelijk zo ver om de klusjes zonder morren uit te voeren. Hoe ze dat doen? Door middel van onvervalste omkoping.

Uit Brits onderzoek blijkt dat ruim zestig procent van de ondervraagde vrouwen hun man iets in het vooruitzicht stelt om huishoudelijke klusjes gedaan te krijgen. Naast het ophangen van foto's en schilderwerk scoort ook het in elkaar zetten van meubilair goed op de omkopingslijst. Natuurlijk moet er dan wel iets tegenover staan.

En verschillende klusjes verdienen verschillende vergoedingen. Het favoriete smeergeld van de Britse vrouwen is een dure gadget; wanneer de klus geklaard is mag manlief zijn favoriete elektronische speeltje uitzoeken. Op nummer twee staat het kijken naar een sportwedstrijd, gevolgd door een ouderwetse stapavond met zijn beste vrienden. Niet eens echt beloningen eigenlijk, meer het fiat van mevrouw om zelf leuke dingen te doen. Hebben die Britse vrouwen hun man dan zo erg onder de duim?

Blijkbaar wel. Maar liefst 38 procent van de mannen biedt een compleet klusjespakket aan als ze daarna één van de genoemde voorrechten ontvangen. Bovendien schamen de dames zich nergens voor. Want toen de vrouwen gevraagd werd hoe lang de relatie al gaande moet zijn voordat ze hun man om dit soort gunsten vragen, antwoordde twintig procent dat de eerste date daar al een prima gelegenheid voor is.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Miika Niemelä

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021