Excite

Verhelp met acupressuur je hoofdpijn

Hoofdpijn heeft allerlei oorzaken. Het kan zijn dat je ogen achteruit zijn gegaan, dat je vermoeid bent van het harde werken, dat je te weinig hebt gegeten of gewoon door het veranderende weer. Veel mensen nemen bij hoofdpijn een paracetamol, maar nu kun je ook met acupressuur je hoofdpijn verhelpen.

Wat is acupressuur?

Wanneer je last hebt van aanhoudende hoofdpijn is het belangrijk te bedenken wat de oorzaak hiervan is. Vaak eisen we teveel van onszelf en willen we alles binnen korte tijd af hebben. We hebben teveel aan ons hoofd. Hoofdpijn kan een signaal zijn voor een verstoorde balans tussen geest en lichaam. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om pijnstillers te slikken, maar hiermee bestrijd je enkel de pijn en niet de oorzaak.

Acupressuur: alternatieve geneeswijze?

Door het toepassen van acupressuur bij de schedeldak tegen de hoofdpijn worden energiebanen weer vrijgemaakt. Het is hierbij belangrijk om te zorgen voor een goede spijsvertering, veel sport en frisse lucht. Daarnaast moet overbelasting van het hoofd vermeden worden. Alleen dan kan de acupressuur behandeling succesvol zijn. Bij acupressuur worden verschillende drukpunten aangedrukt om de energiemeridianen in het lichaam vrij te maken. Zo wordt yin en yang weer in balans gebracht.

Locaties van de drukpunten

De drukpunten kunnen op hele andere locaties zitten dan waar de pijnklachten zich bevinden. Zo zit er een drukpunt bij de kleine teen waar druk op wordt uitgeoefend bij oogklachten. Hersenscans tonen ook aan dat het gebied in de hersenen dat in verbinding met de ogen staat ook oplicht wanneer er druk wordt uitgeoefend op dat punt. Zo kun je ook acupressuur gebruiken om je hoofdpijn te verlichten.

Weg met de pijnstillers

Hoewel acupressuur voor hoofdpijn nog niet wetenschappelijk wordt ondersteund, wordt de heilzame werking ervan niet onderkent. Per persoon verschilt het echter of het wel of geen effect heeft en het is dan ook aan ieder de keus om wel of niet voor een dergelijke behandelwijze te kiezen. Voor een yin en yang balans is het echter wel een goed alternatief.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020