Excite

Acupunctuur bij een hernia

Een hernia begint vaak als acute rugpijn, maar houdt vaak lang aan. Het kan je behoorlijk belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Hoewel bij sommigen de pijn nauwelijks merkbaar is, zijn er patiënten met een hernia die enorm pijn lijden van verkrampte spieren in de rug. Vroeger werd er vaak geopereerd, maar met acupunctuur kan een hernia ook worden verlicht.

Chronische hernia

Een hernia begint meestal klein, maar wordt vaak chronisch. Letterlijk is het de tussenwervelschijf die bekneld is in de ruggenwervel en dan uitstulpt naar buiten. Hierdoor kunnen de zenuwen die in het binnenste van de ruggenwervels liggen, bekneld raken, iets dat kan zorgen voor intense pijn. Het gevolg op lange termijn kan zijn dat de zenuwen zo bekneld raken dat lichaamsdelen niet goed meer kunnen functioneren of een doof gevoel krijgen. Ook spierweefsel kan gaan afsterven.

Hoe kan acupunctuur helpen bij een hernia?

Op een röntgenfoto kan de hernia opgespoord worden. In de westerse geneeskunde werd veel geopereerd, maar littekenweefsel zorgde voor veel bijkomende klachten.

Tegenwoordig is het advies een lange tijd rust; tot een halfjaar. Eventueel kan de hernia worden geïnjecteerd.

Een veel snellere methode is een combinatie van acupunctuur en acupressuur. De acupunctuur richt zich op acupunctuurpunten, waardoor de pijn verlicht kan worden. Door middel van acupressuur wordt het binnenste van de ruggenwervels teruggedrukt op een natuurlijke manier. Wanneer alles weer op zijn plek zit, kunnen de zenuwen zich herstellen. De pijn is dan al weg.

Op deze alternatieve manier van hernia behandelen met acupunctuur kan het lichaam zichzelf herstellen zonder medische ingreep. Voor deze combinatie van Chinese geneeswijzen staat ongeveer twee maanden tijd om te genezen.

Persoonlijke behandeling

Acupunctuur richt zich op de patiënt met een holistische benadering. De hernia wordt niet alleen behandeld in de rug, maar vaak door middel van een behandeling van de nier. Deze twee lichaamsdelen houden namelijk een nauw verband volgens de Chinese geneeskunde. Iedere patiënt wordt op een unieke manier benaderd. Met acupunctuur krijgt een hernia patiënt een persoonlijke, unieke behandeling.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021