Excite

Afslanken doe je in de bergen!

Als je last hebt van overgewicht, dan is verhuizen de beste optie. Naar de bergen, volgens wetenschappers. Het blijkt namelijk veel makkelijker te zijn om vet te verbranden op plaatsen waar de lucht dun is.

Voor het onderzoek werden 20 mannen met een gemiddeld BMI van bijna 34 gevonden, die er in slaagden om in ieder geval tot een maand na het aflopen van het experiment alle kilo’s weg wisten te houden. Dit zou komen door de unieke omstandigheden, waarbij het metabolisme versneld werd, de eetlust verminderd en de bloeddruk verlaagd.

Het team wetenschappers onderzocht onder andere het effect van een verblijf van een week op grote hoogte, zonder enig andere aanpassingen in levensstijl. Na dat verblijf bleek iedereen een aantal kilo’s kwijt te zijn, minder te hebben gegeten en een veel lagere bloeddruk te hebben. Deze effecten waren bovendien nog tot vier weken na het onderzoek te zien.

Het zou heel goed kunnen dat het zuurstofniveau de oorzaak is van dit resultaat. Een laag zuurstofniveau maakt namelijk extra veel aan van een stofje dat de eetlust onderdrukt. Voor veel sporters is dit – ongewenste – bijeffect al langer bekend. Ook wist men al dat dunne lucht een bepaalde invloed had op het gewicht. Wat die invloed precies was en dat het principe van de dunne lucht echter ook gebruikt kan worden om mensen met obesitas af te laten slanken, is helemaal nieuw.

Afbeelding: Flickr account Tobyotter

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021