Excite

Afvallen door genoeg te slapen

Langzaam maar zeker wordt het weer lekker zomers. De eerste bezoekjes aan het strand zitten er dus weer aan komen en natuurlijk is het dan fijn om blij te zijn met je lijf. Met mate eten en genoeg bewegen zijn natuurlijk belangrijk voor wie wil afvallen, maar ook genoeg slaap is van belang.

Uit onderzoek gepubliceerd in het blad International Journal of Obesity blijken te weinig slaap en stress namelijk weinig bevorderlijk te zijn voor de slanke lijn. De onderzoekers hielden 472 personen een half jaar in de gaten. Alle proefpersonen waren te dik en moesten tijdens het onderzoek minder eten en meer gaan bewegen.

Maar niet alleen het eet- en beweegpatroon werd bijgehouden. Zo werd er ook gelet hoeveel slaap de proefpersonen kregen. Daaruit kwam naar voren dat mensen die genoeg sliepen veel succesvoller waren in hun doel om af te vallen. Ook de afwezigheid van stress bleek handig te zijn in het voorspellen van het succes dat proefpersonen zouden hebben.

Mocht je op eigen houtje willen afvallen, dan is het dus in ieder geval een goed idee om goed op je slaappatroon te letten. Maar ook voor de professionele hulpverlening is het een belangrijke uitkomst. Het bewijst namelijk dat het goed is om te kijken naar slaapgedrag en eventuele stress voordat er een behandelplan wordt opgesteld.

Afbeelding: Flickr, gebruiker CarbonNYC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021