Excite

Afvallen? Kijk eens naar sportreclames

Dat je afvalt van sporten is duidelijk. Maar ook door te kijken naar sportreclames op televisie kan je de nodige kilootjes kwijt raken. Uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen is namelijk gebleken dat we ons bord veel minder vol scheppen als we ervoor naar sportreclames hebben gekeken.

Het onderzoek was een beetje geniepig opgezet. De onderzoekers lieten hun proefpersonen namelijk naar een aantal reclames kijken. Vervolgens moesten ze de commercials beoordelen. Na afloop was er een lunchbuffet voor de deelnemers. Wat de proefpersonen niet wisten, was dat het lunchbuffet juist van groot belang was voor het onderzoek.

De ene helft van de proefpersonen kregen neutrale reclames te zien. Van verzekeringsmaatschappijen bijvoorbeeld, of commercials voor huishoudelijke apparatuur. De andere groep werd sportreclames voorgeschoteld. Uit een analyse van het lunchbuffet bleek dat de mensen die naar sportreclames hadden gekeken een kwart minder calorieën naar binnen werkten dan de proefpersonen die commercials voor huishoudelijke apparaten hadden gezien.

Reclames hebben dus effect op het eetgedrag van mensen. Als je af wil vallen zonder je zelf veel in te spannen, is het verstandig om Eurosport even aan te zetten. De kans is groot dat je een deel van je eetlust verliest na het zien van snoeiharde services van Rafael Nadal, een dribbelende Lionel Messi of de puntgave swing van Tiger Woods.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021