Excite

Afvallen met een injectie

Een injectie om af te vallen, dat moet voor velen als muziek in de oren klinken. Volgens wetenschappers is een dergelijke spuit al binnen enkele jaren werkelijkheid. Het zou gaan om een wekelijkse injectie, waardoor je eetlust afneemt. Daardoor eet je dagelijks zo'n 13 procent minder dan normaal.

Hormonen en bloedsuikergehalte

De spuit bevat twee natuurlijke hormonen, zonder vervelende bijwerkingen. Het ene hormoon 'glucagon' moet het bloedsuikergehalte verlagen, door de opslag van glucose en vet te voorkomen. Het tweede hormoon 'GLP-1' werkt als een eetlustonderdrukker en maakt insuline aan. De combinatie van de hormonen zorgt voor het afslankende effect. Bij verschillende experimenten bij proefpersonen is gebleken dat één dosis je dagelijks 200 calorieën minder doet eten.

Gewichtsverlies

Afvallen met een injectie zit voorlopig nog in de testfase. "In de toekomst willen we een behandeling die de eetlust op lange termijn onderdrukt, dus moeten we eerst nagaan of er ook echt sprake is van gewichtsverlies," vertelt onderzoeker Stephen Bloom van het Imperial College in Londen. Bloom verwacht dat het medicijn tegen 2020 beschikbaar zou moeten zijn voor mensen met overgewicht en met een hoog risico op diabetes. Eerdere testen op dieren leverden al 'veelbelovende resultaten' op. "Het is onderweg, we beginnen volgend jaar met de klinische tests," vertelt Bloom. Overigens is het medicijn op dit moment alleen beschikbaar via een infuus.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020