Excite

Gezond afvallen met shakes

Een paar kilo te zwaar? Afvallen wordt steeds gemakkelijker. De laatste trend op gezondheidsgebied is afvallen met gezonde shakes. Het enige dat je nodig hebt is een handvol gezonde groente en fruit, wat zuivel, wat eiwitpoeder en een blender. Lekker en snel, waardoor je in no time weer op je oude gezonde gewicht bent.

Shake als maaltijdvervanger

De belangrijkste reden waarom shakes zo'n goede manier zijn om gewicht te verliezen, is dat één shake een volledige maaltijd kan vervangen. Het is natuurlijk wel belangrijk om goed je vitamines en andere voedingsstoffen in de gaten te houden. Bedenk daarom wat je normaal op een dag nodig hebt. Fruit en groente kunnen geen kwaad als je wilt afvallen, maar te veel zuivel kan een boosdoener zijn. Gebruik dan wat sinaasappelsap om je shake aan te maken. Bij winkels als De Tuinen kun je potjes kopen met vitaminepoeders of vezels, zodat je van een shake bijvoorbeeld een goede ontbijtvervanger kunt maken. Afvallen met shakes wordt dan nog makkelijker.

Eiwitshakes

Er zijn bedrijven die zich specialiseren in maaltijdvervangende shakes. Vaak hebben deze shakes een hoog gehalte aan eiwitten en bevatten slechts weinig calorieën. Een eiwitshake bestaat vaak uit proteïnepoeder gemengd met water, melk of vruchtensap. Met deze eiwitshakes of zogenaamde proteineshakes kun je tot twee kilo per week verliezen. Op de lange termijn is een dieet met veel eiwit natuurlijk niet zo gezond. Zo heeft het nogal een effect op de vochthuishouding in je lichaam. Bovendien zal het door een shake dieet lastig zijn om je gewicht vast te houden als je eenmaal bent afgevallen.

Shake als tussendoortje

Een vruchten- of groenteshake kan ook een lekker tussendoortje zijn. Je doet wat diepvriesfruit en karnemelk in de blender en je hebt zo een heerlijke smoothie. Dit is een prima tussendoortje als je wilt afvallen met shakes. Als je maaltijden wilt vervangen door shakes, kies dan gewoon voor een appeltje. Vast voedsel eten is namelijk weer goed voor de spijsvertering.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021