Excite

Afvallen met thee: voordelen en nadelen

Afvallen met thee is voor sommige mensen de oplossing voor blijvend gewichtsverlies. Niet voor niets wordt het idee van kruidenthee als wondermiddel steeds populairder. Helaas is het niet zo gemakkelijk als sommigen ons doen willen geloven. In dit artikel lees je de voor- en nadelen van afvallen met thee.

Gezondheidsvoordelen

De meeste thee die wordt gebruikt bij het afvallen bevat kruiden met cafeïne en antioxidanten die je spijsvertering ondersteunen en bevorderen. Populaire voorbeelden zijn de Chinese Pu-erh thee, Oolong thee met rozenblaadjes, witte thee en groene thee. Al deze thee heeft hun eigen gezondheidsvoordelen. Zo werkt groene thee ontstekingsremmend, en remt het de vetopname van ons lichaam.

Grote merken zoals Lipton en Pickwick kennen de trend van afvallen met thee maar al te goed, en hebben hun eigen varianten van deze kruidenthee op de markt gebracht. Helaas gaat het hierbij om smaak, waardoor er soms zoetstoffen in de theezakjes worden gestopt. Dat is natuurlijk niet bevorderlijk als je gewicht wil verliezen. Lees daarom goed de ingrediëntenlijst, of kies voor losse thee en maak je eigen kruidenmix.

Bijwerkingen

Als je veel wilt afvallen met thee, is het verleidelijk om kruidenthee met liters tegelijk te drinken. Helaas geldt ook bij thee: overdaad schaadt. Te veel thee kan leiden tot slapeloosheid, angstaanvallen en hoofdpijn. Verdiep je dus goed in de bijwerkingen voordat je investeert in een grote hoeveelheid kruidenthee. Let er ook op dat sommige thee laxerend kan werken. Je verliest zo snel gewicht, maar het risico op uitdroging is aanzienlijk.

Ondersteunen

Afvallen met thee is misschien niet de snelste manier om de kilo’s kwijt te raken, maar de juiste kruidenthee kan het proces wel ondersteunen. Probeer bijvoorbeeld kruidenthee te drinken in plaats van light frisdrank. Daarnaast zul je gezond moeten blijven eten en genoeg moeten bewegen om echt blijvend gewicht te verliezen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021