Excite

Afvallen met z'n tweeën

De website valtaf.nl heeft een grote enquête gehouden. Er deden ruim vierhonderd mensen aan mee, waarvan het grootste gedeelte vrouwelijk is. Uit de enquête is gebleken dat de grootste steun tijdens het afvallen van een partner komt. Mensen houden zich beter aan hun afslankplannen en dieet wanneer de partner er voor ze is. De partner is zelfs belangrijker dan vrienden, familie of een diëtist. 82% van de deelnemers geeft aan dat het afvallen beter lukt met steun van de partner.

Deze steun kan betekenen dat iemand je helpt om vaker te sporten of om minder te eten. Door opbouwend te reageren is het gemakkelijker om af te vallen. Ook kan het een motivatie zijn om af te vallen, wanneer je gesteund wordt door je partner. Het is bijvoorbeeld mogelijk om samen te gaan wandelen, fietsen of misschien zelfs samen naar de sportschool te gaan.

70% van de mensen zegt vervolgens dat ze ook werkelijk steun krijgen van hun partner en dat ze dit als prettig ervaren. Ook is uit het onderzoek gebleken dat 80% van de ondervraagden liever een superleuke partner hebben die twintig kilo te zwaar is, dan een minder leuke partner die slank is.

Uit het onderzoek is ook gebleken dat de deelnemers hun partner niet zullen verlaten vanwege eventueel overgewicht. Toch zijn de meeste mensen bang om zelf gedumpt te worden, omdat ze te zwaar zijn. Van alle deelnemers gaf ruim driekwart aan bang te zijn geweest verlaten te worden door hun partner vanwege het overgewicht.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Ed Yourdon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020