Excite

Kun je afvallen zonder dieet?

Het klinkt misschien vreemd, maar je kunt zeker wel afvallen zonder dieet. Een dieet is namelijk vaak een manier om tijdelijk af te vallen. Wil je blijvend afvallen? Dan is het juist verstandig om je levensstijl aan te passen. Het aanpassen van je levensstijl kan je leven blijvend veranderen.

Gezond eten

Bij een goede levensstijl hoort gezond eten. Zorg dat je dagelijks voldoende groente en fruit eet. Zorg ook dat je genoeg gezonde vetten binnenkrijgt en ga natuurlijk ook voor melkproducten. Drink elke dag een glas melk of kies voor yoghurt. Er is zelfs drinkyoghurt dat een prima mogelijkheid is. Bij gezond eten is het beter om weinig te snoepen. Het is helemaal niet nodig om nooit meer te snoepen. Zorg er alleen voor dat je het met mate doet. Af en toe een stukje chocolade kan geen kwaad, maar eet niet telkens een hele reep.

Bewegen

Bij een gezonde levensstijl hoort ook beweging. Begin niet meteen heel enthousiast door elke dag ruim een uur fanatiek te gaan sporten in de sportschool. Zorg dat je iets vindt dat je lang vol kunt houden. Wandel bijvoorbeeld altijd na het avondeten een half uur met de hond (of zonder hond, als je die niet hebt). Of ga één keer per week met een kennis naar het zwembad. Of ga op de fiets naar je werk. Probeer dus echt iets te bedenken dat je vol kunt houden, het liefst jarenlang. Het moet namelijk een gewoonte worden.

Verwacht geen wonderen

Afvallen gaat niet snel. Hier moet je ook rekening mee houden wanneer je je levensstijl aanpast. De kilo's vliegen er echt niet direct af. Geleidelijk gewicht verliezen is veel gezonder en heeft een blijvend resultaat.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021