Excite

Afvallen met het ahornsiroop dieet

Wat is het ahornsiroop dieet?

Het ahornsiroop dieet wordt ook wel het limonade dieet genoemd, omdat je afvalt door de hulp van ahornsiroop, citroensap en cayenne peper poeder. Hiervan maak je limonade, in combinatie met schoon water. Ieder drankje heeft een eigen, specifieke werking. Je moet dus de juiste combinatie drinken van limonade van ahornsiroop, citroensap en cayenne peper poeder.

Hoe ziet een dag eruit met dit dieet?

Elke dag drink je glazen limonade. Elk glas bevat water en een schepje ahornsiroop, citroensap of cayenne peper. Voor het optimale resultaat drink je dit op een dag:

  • 12 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels vers limoen- of citroensap
  • Een halve theelepel cayenne peper poeder
  • Iets meer dan anderhalve liter water

Val je er echt mee af?

Je kunt het dieet ziet als een detox. Het is een manier om ongewenste stoffen uit je lichaam te halen en zo makkelijker gewicht kwijt te raken. Je kunt en mag dit dieet niet constant volhouden. Niemand kan leven op alleen sapjes. Je mist dan teveel belangrijke voedselelementen. Wel worden je darmen goed gereinigd en kun je hierna weer netjes gezond eten en drinken in combinatie met voldoende beweging. Zie het dus als een hulpmiddel en niet om meteen kilo's kwijt te raken. Verwacht dus geen wonderen.

Raadpleeg altijd een arts

Wanneer je van plan bent dit dieet te volgen, is het raadzaam een arts of diëtiste te raadplegen. In sommige gevallen, zoals bij bepaalde ziektes of medicijngebruik, is het beter dit dieet achterwege te laten. Zorg dat je dus weet of dit voor jou wel zo geschikt is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020