Excite

Alcohol en energiedrank is een gevaarlijke combi

Er worden vaak bijzondere mixjes gedronken. Eén van de dingen die vaak gedronken wordt is bijvoorbeeld Red Bull met rode wodka. Maar ook andere combi’s worden uitgeprobeerd, zoals Red Bull en Whiskey of Bacardi. Uit recent onderzoek is echter gebleken dit geen goede combinatie is. De combinatie is zelfs erg gevaarlijk.

Mensen die een energiedrank mixen kunnen situaties nog minder goed inschatten. Het inschatten van situaties is al moeilijk wanneer je drank op hebt, maar als je het in combinatie met energiedrank hebt gehad, wordt dit nog lastiger. Ook zorgt de energiedrank voor twee keer zoveel prikkels dan bij iemand die alleen maar alcohol heeft gedronken.

Iemand die alleen alcohol drinkt, wordt op een gegeven moment slaperig. Dit is een goede zaak, want je lichaam beschermt zich dan tegen de drank. Wanneer je de alcohol mixt, is dit slaperige gevoel weg door de vele cafeïne die in drankjes als Red Bull zit. Het beschermingssysteem wordt dus uitgeschakeld waardoor je maar door en door gaat. Dit kan ernstige gevolgen hebben.

Veel doktoren waarschuwen ook al voor de combinatie. Het is dan ook voor hen fijn dat het eindelijk bevestigd is. Wil je drinken? Let dan goed op wat je mixt en voorkom problemen.

Afbeelding: Flickr account ryansoft

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021