Excite

Amazon in de luiers?

Het lijkt erop dat Amazon.com haar activiteiten uitbreidt naar een wel heel bijzonder segment: luiers. Amazon.com staat namelijk op het punt om Quidsi over te nemen. Dit bedrijf runt onder meer de websites Diapers.com en Soap.com. Voor het bedrijf moet zo’n 540 miljoen dollar betaald worden.

Persbureau Bloomberg kwam vandaag met het nieuws van de geplande overname naar buiten. Amazon hoopt dat het aankopen van Quidsi ervoor zorgt dat haar positie op de oudermarkt nog verder versterkt wordt. Met bijvoorbeeld Diapers.com wordt daarmee in ieder geval een goede start gemaakt: de website zorgt er nu al voor dat er jaarlijks 500 miljoen luiers verscheept worden.

De luiermarkt is voor Amazon overigens niet nieuw: het bedrijf verkoopt zelf ook al sinds 2006 luiers. Diapers.com is voor hen een belangrijke concurrent, die op deze manier uit de weg geruimd wordt.

De aankoop van Quidsi kan een hele slimme zet zijn. Het bedrijf verwacht dit jaar bijna 70% meer omzet te boeken dan vorig jaar. Amazon zit zelf op ongeveer 40% meer. De omzet van Quidsi wordt onder meer binnengehaald via het nieuw gelanceerde BeautyBar.com en de nieuwe speelgoedsite die volgend jaar gelanceerd zal worden.

Eerder kocht Amazon ook al verschillende bedrijven op om haar marktpositie te versterken. In 2009 werd online schoenenwinkel Zappos.com overgenomen en in 2008 kocht Amazon Fabric.com en AbeBooks.com. In 2010 kocht het bedrijf Woot.com en BuyVIP.

Afbeelding: Flickr, gebruiker crimfants

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021