Excite

Amerikaan denkt gezond te eten

De gemiddelde Amerikaan is er van overtuigd dat hij gezond eet. Daarbij wordt voor het gemak even niet gelet op het gewicht of de hoeveelheid suiker en vet die ze tot zich nemen...

Een opiniepeiling in opdracht van de organisatie Consumer Reports Health toont aan dat bijna 90 procent van de Amerikanen vindt dat ze het best goed doen, wat gezond eten betreft.

Een kwart van de ondervraagden blijkt echter niet bewust te zijn van het feit dat de opname van vet en suiker zoveel mogelijk beperkt moet worden tijdens de maaltijd. Veertig procent van diezelfde ondervraagden zegt zo’n beetje alles te eten waar ze trek in hebben.

Het schijnt ook dat veel Amerikanen geen weegschaal bezitten en geen idee hebben hoeveel ze eigenlijk wegen. Een derde van de ondervraagden dacht een behoorlijk gezond gewicht te hebben, terwijl na weging bleek dat zij overgewicht hadden, in sommige gevallen zelfs vetzucht. Deelnemers sloegen finaal de plank mis toen zij hun eigen gewicht moesten raden.

Niet alleen vet eten is de oorzaak, ook veel dranken bevatten onnodig veel suiker en calorieën. Drieënveertig procent van de deelnemers aan het onderzoek vertelden dagelijks op z’n minst een glas cola of andere drank met veel suiker tot zich te nemen. Dat je hier ook van kan aankomen, daar staan weinigen bij stil.

Uit het onderzoek blijkt ook dat veel Amerikanen te weinig groente en fruit eten. Wat hier de oorzaak van is, is nog niet bekend.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Josh

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021