Excite

Amerikaanse aardappelboer verliest ruim 6,5 kg door alleen maar aardappelen te eten

Wil je na de feestdagen een paar kilootjes kwijt? Volgens de Amerikaan Chris Voigt is het eten van alleen maar aardappelen een gezonde en succesvolle manier om af te vallen. Met twintig aardappelen per dag at hij tijdens zijn twee maanden durende dieet maar liefst 200 kilo aardappelen. Hij verloor niet alleen kilo’s vet, maar ook zijn bloedsuikerspiegel daalde en het gehalte cholesterol nam met een derde af.

Dat de aardappel in een dieet wordt toegepast is niet vreemd. Met een portie gekookte aardappelen heb je al 40% van je dagelijkse vitamine C-behoefte binnen. De knol bevat bovendien andere belangrijke voedingsstoffen, zoals ijzer, vitamine B en vezels. Het zetmeel in aardappelen levert een stuk minder energie op dan vetten, waardoor op een gezonde manier je maag kunt vullen. Wel uitkijken met bakken en frituren: ongewild krijg je toch nog snel veel vetten binnen.

Die veelzijdigheid in bereiding is een handige bijkomstigheid van aardappelen. Chris Voigt at zijn aardappelen gekookt, gebakken, gestampt, gefrituurd en gegrild en na twee maanden had hij er nog zijn buik niet vol van: het einde van het dieet vierde hij met een Mexicaans gerecht van fajita’s en taco’s … en gegrilde aardappelen.

Chris Voigt is niet zomaar een aardappelboer, maar hoofd van de Aardappelcommissie in de Staat Washington. De commissie ondersteunt de aardappelindustrie en probeert zoveel mogelijk aardappelen aan de consument te slijten. Voigt wilde met zijn dieet aantonen hoe gezond aardappelen zijn, vanwege het voornemen op scholen om aardappelen te vervangen door een gevarieerder groenteaanbod. Iets om in gedachten te houden als je aan een aardappeldieet begint.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021