Excite

Amerikanen eten veel meer na de feestdagen

  • © Getty Images
De komst van het nieuwe jaar gaat voor een groot deel van de wereldbevolking gepaard met veel goede voornemens. Met stip op nummer één staat over het algemeen afvallen. Toch is uit onderzoek gebleken dat Amerikanen in de periode na de feestdagen juist behoorlijk veel meer eten dan tijdens Thanksgiving, de kerstdagen en Oud & Nieuw.

Over het geheel genomen nemen ze zelfs twee keer zoveel calorieën tot zich. De onderzoekers van de universiteit Cornell kwamen tot deze conclusie na het bestuderen van het koopgedrag van 207 huishoudens. De gegevens besloegen een periode van zeven maanden: voor, tijdens en na de feestdagen. In de data werd onderscheid aangebracht tussen gezond en ongezond eten.

Tijdens de feestdagenperiode tussen Thanksgiving en het nieuwe jaar kopen Amerikanen ongeveer 440 extra calorieën per maaltijd, per persoon. Na de jaarwisseling blijkt daar nog eens 450 bovenop te komen. Dat zou vooral te danken zijn aan het feit dat mensen makkelijk in de lekkernijen van de jaarwisseling blijven hangen en die dus blijven kopen.

Over het algemeen worden er echter in het nieuwe jaar wel weer meer gezonde producten gekocht. Het lijkt er sterk op dat mensen in het nieuwe jaar wel proberen gezonder te eten, maar dit doen naast hun slechtere gewoontes. Ze vervangen dus bijvoorbeeld niet hun portie frites voor groenten, maar eten de frites én groenten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021