Excite

Is ananas gezond?

Is ananas gezond? Het is een vrucht, dus het antwoord is: ja, ananas is gezond. Een ananas heeft veel voordelen en kan dan ook prima gegeten worden.

Positieve eigenschappen

In een ananas zit veel vitamine C en wanneer je één dikke schijf ananas eet, zit je al aan je dagelijkse behoeftes van vitamines. Ook zitten er in ananas veel vezels en antioxidanten. Dat betekent dat je er snel vol door zit en dat je er ook goed door kunt afvallen. Een supervrucht dus om te eten!

Negatieve calorieën

Veel mensen beweren dat ananas negatieve calorieën bevat. Dat houdt in dat je veel calorieën hebt die je moeilijk kunt verteren. Zij zeggen dan ook dat je beter geen ananas kunt eten. Er zit een kern van waarheid in, maar het kan geen kwaad om ananas te eten. Zeker gezien de vele positieve eigenschappen. Het is sowieso altijd beter om ananas te eten dan een bak chips.

Vers of in blik?

Verse ananas is sowieso goed en kan daarbij heerlijk fris smaken. Ananas in blik kan ook, maar controleer hoe het wordt bewaard: in water of siroop. Siroop is doorgaans niet echt goed voor je en bevat veel suikers. In veel supermarkten kun je ook blokjes ananas kopen in een plastic verpakking. Ook dit kun je prima eten.

Hoe eet je ananas?

Je kunt ananas zo eten, maar ook door de salade, door de yoghurt of bij het ijs. Er zijn ook warme gerechten waar ananas prima bij kan. Op internet kun je veel recepten met ananas vinden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021