Excite

Appel is slecht voor de tanden

Appels zijn natuurlijk ontzettend gezond, dankzij de vele vitamines in de appels. Nu is echter gebleken dat appels ook nadelen hebben. Dit is uit een onderzoek naar voren gekomen.

Onderzoek

In het onderzoek werd gekeken naar het verband tussen tanderosie en voeding. Er werd onderzoek gedaan onder 1.000 mensen die tussen de 18 en de 30 jaar waren. Hieruit bleek dat mensen die appels eten vier keer zoveel beschadigingen aan het gebit hebben dan mensen die dit niet doen. Ook frisdranken en bier bleken erg slecht te zijn voor je tanden, maar de appel is nog slechter bevonden. Dit komt vooral door het hoge gehalte zuur in de appels.

Manier om appels te eten

Volgens de onderzoekers kan het erg schelen als je de appels op een andere manier eet. Als je een appel langzaam eet, dan is het sowieso gevaarlijker. De zuren zitten dan veel langer in je mond. Het kan ook schelen als je de appel eet in combinatie met wat kaas of melk. Calcium in zuivel zorgt er namelijk voor dat het zuur uit de appel wordt geneutraliseerd.

Tanden poetsen

Je tanden poetsen voordat je iets eet waar zuren in zitten, zoals appels, kan je gebit ook goed beschermen. Veel mensen eten echter liever niks als ze net de tanden hebben gepoetst, omdat eten dan niet echt lekker smaakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021