Excite

Arts ‘Octomom’ geroyeerd

De arts die ervoor zorgde dat ‘Octomom’ in verwachting raakte van haar achtling is geroyeerd door de American Society for Reproductive Medicine. Voor de achtling van Nadya geboren werd, was ze met zijn hulp ook al moeder geworden van zes andere kinderen.

Nadya Suleman, beter bekend als ‘Octomom’, probeerde al jaren zwanger te raken toen ze in aanraking kwam met Dr. Kamrava. Hij zorgde ervoor dat Nadya – ondanks het feit dat haar kinderwens erg ver ging en het niet duidelijk was of ze in staat was om voor alle veertien kinderen te zorgen – zwanger raakte. Op haar verzoek plaatste hij bovendien de zes laatste embryo’s die van de vorige behandelingen over waren gebleven. Dit resulteerde uiteindelijk in de befaamde achtling.

Het plaatsen van zes embryo’s tegelijk is alles behalve gebruikelijk . De American Society for Reproductive Medicine raadt aan om maximaal één of twee embryo’s te plaatsen bij patiënten die jonger zijn dan 35 jaar.

Hoewel de vereniging ontkent dat Dr Kamrava als lid geroyeerd is vanwege zijn werk aan een bepaalde patiënt, is de kans groot dat het geval ‘Octomom’ zeker mee heeft gewerkt in hun beslissing. Nadat de achtling in januari geboren werd, startte de ASRM al snel met een onderzoek naar de dokter. Al snel bleek dat de dokter niet zo goed was als hij zelf wel eens beweerde: de kliniek boekte relatief slechte resultaten vergeleken met andere klinieken in de Verenigde Staten.

De dokter heeft zelf nog niet gereageerd op zijn royement.

Afbeelding: Flickr account graymalkn

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021