Excite

Astmapillen zijn effectiever dan inhalator

Astmapillen zijn helemaal niet zo populair, terwijl ze toch al een tijdje op de markt zijn. Mensen kiezen liever voor de inhalator. Maar werkt deze wel goed? Er is een Brits onderzoek gedaan naar de medicijnen en inhalator. De wetenschappers hebben 650 astmapatiënten gedurende twee jaar in de gaten gehouden. Uit het onderzoek is gebleken dat de pillen in veel gevallen veel effectiever zijn. Dit komt ook omdat veel mensen helemaal niet weten hoe ze de inhalator moeten gebruiken.

Er zijn astmapatiënten die de inhalator niet kunnen of mogen gebruiken. Voor hen is het geen enkel probleem wanneer ze de pillen nemen.

Er wordt gehoopt dat mensen nu minder huiverig zijn naar de pillen toe. Veel mensen zijn bang en durven de pillen niet te gebruiken, maar dit is dus helemaal nergens voor nodig. Ook huisartsen schrijven deze pillen niet vaak voor. Ze schrijven nu vooral nog de inhalator voor aan patiënten.

De astmapillen heten Singulair en zijn op recept te verkrijgen. Vind jij als astmapatiënt de inhalator niet prettig, dan is er dus een prima alternatief. Maar ook met de inhalator is natuurlijk niets mis, dus wanneer je hier graag gebruik van maakt, kun je dat ook zeker blijven doen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Commander, U.S. 7th Fleet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020