Excite

Atheïsten hebben betere seks dan gelovige mensen

Atheïsten hebben betere seks dan religieuze mensen. Beide groepen doen ongeveer dezelfde dingen tussen de lakens, maar mensen die in een God geloven genieten er minder van. Dit komt omdat ze soms nog wekenlang geteisterd worden door schuldgevoelens. Atheïsten hebben hier geen last van.

Zowel gelovers als niet-gelovers gaven tegenover psychologen van de Universiteit van Kansas aan ongeveer even vaak seks te hebben. Ook werden ze gemiddeld rond dezelfde leeftijd seksueel actief. Beide groepen gaven toe ongeveer dezelfde dingen te doen op seksueel gebied, zoals het kijken van porno, masturberen en het hebben van orale seks.

Een groot verschil tussen atheïsten en met name streng gelovige mensen was het plezier dat ze in hun seksleven hadden. Streng gelovigen gaven hun seksleven een veel lager cijfer en bijna 80 procent van deze groep zei ernstige schuldgevoelens te hebben na afloop. Bij niet religieus opgevoede ondervraagden lag het percentage maar op 20 procent.

Darrel Ray, één van de onderzoekers, was in dit verband dan ook kritisch op het geloof: ''Uit onze bevindingen blijkt dat religieuze mensen zich erg schuldig voelen over hun seksleven, maar dat het ze niet tegen houdt: het geeft ze alleen een slecht gevoel,'' zo zei hij tegen MailOnline. ''Daarna moeten ze natuurlijk vergiffenis zoeken bij hun geloof. Eigenlijk geeft de kerk je een ziekte, en biedt daarna een nep-medicijn aan,'' voegde Ray eraan toe.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021