Excite

Waarom werkt het Atkins-dieet?

Atkins is geen dieet, het is een levensstijl. Zo ziet Robert Coleman Atkins, uitvinder van het dieet, het graag. Het Atkins-dieet heet eigenlijk Atkins Nutritional Approach en is gebaseerd op medisch onderzoek dat aantoont dat met een koolhydraatarme levensstijl de kilo's er vanaf vliegen. Robert Coleman Atkins gebruikte zichzelf als eerste succesverhaal en ontketende een ware afvalrage.

Atkins-dieet

Het doel van het Atkins-dieet is in eerste instantie niet zozeer afvallen, maar het bevorderen van een gezonde levensstijl. Door een koolhydraatarm dieet zou men langer en gelukkiger leven. Het is een eetpatroon dat ervoor zorgt dat je niet alleen gewicht verliest, maar ook dat de kilo's er afblijven.

Atkins-dieet werking

Voor je begint aan het Atkins-dieet, bepaal je de persoonlijke Kritische Koolhydraten Grens of Kritische Koolhydraten Niveau (KKN). Hiermee kun je voor jouw lichaam bepalen hoeveel koolhydraten je nodig hebt. De controle over je lichaam staat centraal bij Atkins. Vervolgens pas je het Atkins programma aan op je lichaam. Vaak bestaat dit uit veel groenten die laag zijn in koolhydraten en hoog in vitaminen en vezels, vlees en vis voor eiwitten die bijdragen aan spieropbouw en de juiste vetten voor celvernieuwing. De relatief hoge hoeveelheid eiwit zorgt ervoor dat de spieren niet worden gebruikt om energie te leveren voor het lichaam.

Afvallen met Atkins

Het Atkins-dieet werkt voor mensen die snel willen afvallen. Niet omdat het dieet vetarm is, maar omdat je voeding is aangepast op wat je lichaam nodig heeft. Het dieet activeert je vetverbranding, voorkomt een hongergevoel en zorgt ervoor dat je niet naar tussendoortjes grijpt die veel koolhydraten bevatten.

Atkins en ketonen

Doordat Atkins het bloedsuikerniveau stabiliseert, schakelt de stofwisseling over op vetverbranding of ketose. Ketonen komen vrij als de lever vet omzet in energie. Doordat het lichaam gewend raakt aan het leveren van vet voor energie, zullen er steeds meet ketonen vrij komen, waardoor het voor je lichaam makkelijk is om te blijven afvallen. Het overschot aan ketonen filteren je nieren, waardoor je het vanzelf uitplast.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021