Excite

Een ayurvedische massage

Massages zijn altijd fijn om te krijgen. Het zorgt ervoor dat je lichaam los komt en dat je weer soepel kunt bewegen. Je hebt verschillende soorten massages in allerlei culturen. Eén daarvan is de Ayurvedische massage. Die komt uit India.

Een Ayurvedische massage

Een Ayurvedische massage is een zachte massage op de huid. Men gebruikt geurige olie die past bij de persoon, de situatie en bij de behandeling. De massages zijn traditionele indiase medische massages en ze zijn gebaseerd op de Ayurvedische Doshas en Marmas. Daarnaast komt er ook een deel van de Unani, een Griekse geneeswijze.

Drukpunten

Verschillende massagetechnieken worden gebruikt met als doel de marmapunten te stimuleren. Marmapunten zijn drukpunten in de ayurveda. Dat kan bijvoorbeeld de aanhechting van de teen zijn, maar ook aan de binnenkant van het bovenbeen liggen.

Het lichaam in balans

Het is een massage die het hele lichaam in balans brengt. Niet alleen de spieren worden dus soepel. Ook het energiesysteem waarin de aura en de chakra's zitten plukken er de vruchten van. De gifstoffen die in het lichaam zitten, worden ook verwijderd.

Ook emotionele blokkades zullen loskomen en daar ga je lekkerder van in je vel zitten. De olie die gebruikt wordt, bestaat deels uit medicinale kruiden. De massage kan worden gedaan op een massagetafel, maar ook op een matras. Dat is handig als je het bijvoorbeeld thuis wilt laten doen.

Laten masseren

Je kunt je laten masseren op verschillende plekken in Nederland. Zo kun je je bij Ayurvedische Kliniek in Weesp laten masseren, maar zij bieden ook de mogelijkheid om je thuis te laten masseren.

Cursussen en opleidingen

Om op deze manier te leren masseren, is het handig om een cursus te volgen. Er zijn verschillende cursusaanbieders. Je kunt bijvoorbeeld bij Anand een cursus volgen van 6 dagen. Die cursus wordt gegeven in Sauerland waar je leert masseren. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van yoga en meditatie. De cursus kost € 480.

Daarnaast zijn er opleidingen op mbo- en hbo-niveau waar je deze soort van masseren leert. Je specialiseert je in Ayurvedisch masseren.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021