Excite

Barbecues en vuurkorven: Gezellig voor in de zomer!

Het lijkt nog ver weg, maar het lekkere weer komt er toch echt weer aan. Lekker tot ’s avonds laat met een wijntje of biertje in de tuin zitten. En natuurlijk kan er ook weer heerlijk in de buitenlucht gegeten worden. Dat wordt dus barbecueën! Mocht het nou allemaal toch nog iets te fris zijn, dan kunnen vuurkorven uitkomst bieden.

Als je aan mensen vraagt wat de geur van een zomeravond inhoudt, dan moet je niet raar opkijken als het antwoord vaak klinkt als ‘vlees dat ligt te braden op barbecues’. Vuurkorven geven ook een heerlijk zomerse geur af, die je eraan herinnert hoe lekker het eigenlijk is om in de tuin te vertoeven.

Al sinds de oermensen gebruiken we vuur om vlees te bereiden. Het woord barbecue is waarschijnlijk afgeleid van het Indiaanse woord barbaccoa, dat heilig vuurbed betekent.

Ook de vuurkorf heeft geschiedenis, zij het wat luguberder. In de Middeleeuwen werd namelijk zwavel in vuurkorven verbrand om de pest te verdrijven. Maar tegenwoordig is het toch vooral sfeervol, zo’n vuurkorf.

Een vuurkorf vul je het beste met hout dat geen hars bevat, anders kunnen er vonken en spetters rond gaan vliegen. Hout van dennen of sparren is dan ook niet geschikt voor in de vuurkorf.

Misschien dat het nu nog iets te vroeg is, maar binnenkort zullen de barbecues naast vuurkorven weer in de bouwmarkt staan. Gezellig!

Afbeelding: Flickr, gebruiker Bram Timmers

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021