Excite

Bedrijven vragen werknemers zelf wc-papier mee te nemen

Dat we momenteel in een financiële crisis zitten is inmiddels bij iedereen wel bekend. Sommige bedrijven gaan wel erg ver in het besparen van de kosten. In Australië is er een bedrijf dat aan de werkgevers heeft gevraagd om zelf schoonmaakmiddelen mee te nemen. Het personeel moet niet alleen schoonmaakmiddelen meebrengen, maar ook het eigen wc-papier.

Er wordt flink bespaard in de bedrijven. Zo wordt er al bespaard in de voordelen die gebruikt werden als lokker voor nieuw personeel. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfswagens, kinderopvang en telefoonabonnementen. Ook wordt er bespaard in de kantine. De prijzen van de snacks worden hoger en doorgaans wordt het aanbod kleiner. Ook wordt er bespaard op snoepreisjes en etentjes met klanten. In sommige bedrijven moet zelfs de gratis koffie eraan geloven.

Door al deze besparingen lopen bedrijven het risico om talentvol personeel kwijt te raken. Het werkt voor het personeel erg demotiverend. Volgens sommige specialisten zou het zelfs beter zijn als dit soort dingen worden verhoogd tijdens een crisis, zodat het personeel zich minder bewust is van alle financiële problemen en daardoor beter gemotiveerd blijft. De kwaliteit en de productiviteit van de werknemers wordt er op deze manier niet veel beter op.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021