Excite

Bemoedigend sms’je naar rokers helpt

Rokers hebben er echt wat aan als ze af en toe een opbeurend sms’je ontvangen, zo blijkt uit recent onderzoek dat in Engeland werd uitgevoerd. Voor het onderzoek werden bijna 6.000 mensen verzameld. Allemaal hadden ze plannen om te stoppen met roken. De groep werd vervolgens in twee groepen gesplitst, waarbij de ene groep regelmatig bemoedigende en ondersteunende sms’jes kreeg, terwijl de andere groep berichtjes kreeg met de boodschap ‘Bedankt voor je deelname aan het onderzoek’.

Gedurende de eerste vijf weken van het onderzoek kregen de proefpersonen elke dag vijf sms’jes. De volgende 26 weken werd dit aantal teruggeschroefd naar 3 per week. Het was ook mogelijk om een sms’je terug te sturen, bijvoorbeeld als het even moeilijk was om alles vol te houden.

Nadat er zes maanden verstreken waren, was meer dan 10% van de deelnemers mét een bemoedigend sms’je gestopt met roken. De groep die alleen de normale berichtjes kregen telde slechts 4,9% aan stoppers.

Volgens de onderzoekers heeft het versturen van bemoedigende berichtjes dus echt zin en zou er een sms-service moeten komen waarop wannabe-stoppers zich kunnen abonneren. Met behulp van die dienst kunnen ze dan de drang om te roken weerstaan. Deze methode zou niet alleen gebruikt kunnen worden voor het stoppen met roken, maar ook voor veel andere dingen. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij het schrijven van een scriptie of bemoedigende teksten die helpen je dieet vol te houden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021