Excite

Beter een diva dan een deurmat

Als vrouw is het veel beter om een diva te zijn, dan je te gedragen als een deurmat. Tenminste, als je graag de perfecte partner wilt. Volgens een controversieel nieuw boek moet je namelijk een diva zijn om te krijgen wat je wilt.

Het boek meent dat eventueel ongeluk in je liefdesleven vooral aan jezelf te danken is. Je bent namelijk te aardig en het is hoog tijd dat je je een beetje als een diva gaat gedragen. De schrijfster van het boek, Sherry Argov, heeft inmiddels best een reputatie. Ze schreef in 1997 al het boek Why Men Love Bitches en dit boek werd in maar liefst dertig talen vertaald. Het verkocht ontzettend goed en vliegt nog steeds over de toonbank.

Haar nieuwe boek vertelt hoe je van een wat losse relatie over kunt gaan naar een serieuze relatie. En aardig zijn hoort daar niet bij. Je moet je eigen leven, je eigen doelen en een stevige ruggengraat hebben, om liefde en aandacht te krijgen van mannen. Mannen hebben namelijk respect voor sterke vrouwen die zelfvertrouwen en eigen dromen hebben.

Wat je vooral niet moet doen is duidelijk maken dat jouw geluk afhangt van je man. Dat maakt je afhankelijk, wanhopig en behoorlijk onaantrekkelijk; de meeste mannen rennen daar snel van weg, of trouwen er in ieder geval niet mee.

Afbeelding: Flickr account Richard-L

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020