Excite

Beweeg voor een gezond hart

We weten allemaal dat we goed voor ons lichaam moeten zorgen. Hierbij hoort gezond eten en natuurlijk regelmatig bewegen. En dat laatste hoeft helemaal niet zo veel te zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat als je een half uurtje per dag beweegt, je de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk kan laten dalen.

Volgens de wetenschappers van de Harvard School of Public Health is het evenwel beter om nog meer dan dat te bewegen. Volgens Jacob Sattelmair, één van de onderzoekers, is het al gezond om 150 minuten per week te bewegen. Maar het voordeel voor de gezondheid neemt exponentieel toe als dat 300 minuten per week wordt.

In totaal keken Sattelmair en zijn team naar 3000 studies, waarvan ze er uiteindelijk 33 uitzochten. Het onderzoek van de Amerikanen wijkt af van andere onderzoeken omdat er expliciet wordt gekeken naar de hoeveelheid beweging die iemand zou moeten krijgen en het positieve effect op de gezondheid.

Een van de opvallendste resultaten van het onderzoek was dat meer bewegen veel meer resultaat oplevert bij vrouwen dan bij mannen als het gaat om het terugdringen van de kans op hart- en vaatziekten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021