Excite

Bezittingen Charlie Chaplin leveren bijna een ton op

Een veiling van spullen van Charlie Chaplin heeft bijna een ton opgebracht. Het ging om veertig meubels en kunstvoorwerpen, die in Amsterdam geveild werden door Christie’s.

Alle spulletjes kwamen uit Chaplin’s huis in Zwitserland, Le Manoir de Ban. Hier heeft de acteur en regisseur de laatste twintig jaar van zijn leven doorgebracht. Het meest bijzondere stuk uit de collectie was een eettafel met maar liefst 24 stoelen. Hiervan werd in de eerste instantie gedacht dat het ongeveer 12.000 tot 18.000 euro op zou brengen, maar de teller kwam uiteindelijk op 23.750 euro tot stilstand. Dit bedrag werd geboden door het Charlie Chaplin Museum dat in de villa in Zwitserland gevestigd is. Dat museum wist ook de hand op negen andere objecten te leggen.

Memorabilia was vooral onder fans heel erg in trek. Een platenspeler, een orgeltje en een hemelbed haalden samen duizenden euro’s op. De hele veiling bracht twee keer zoveel op dan wat Christie’s van tevoren gedacht had. Nu was het wel zo dat niet alleen Nederlanders boden op de spullen: ook mensen uit Amerika, China en Kazachstan deden lustig mee.

Van de veertig geveilde objecten zijn er nu nog zeven over. Die blijven voorlopig in het veilinghuis staan en worden mogelijk een andere keer nog geveild. Onder die stukken was onder meer een naaitafeltje van de acteur.

Afbeelding: Flickr, gebruiker rivieragalleryartist

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021