Excite

Bier helpt bij verkoudheid

Bijzonder nieuws uit Japan. Een bierbrouwer uit het Aziatische land zegt dat bier drinken helpt bij het bestrijden van een verkoudheid. Het zou zelfs bij kindrren ernstige ziektes kunnen voorkomen. De brouwer verzint het niet zelf, maar baseert zijn marketingstrategie op een wetenschappelijk onderzoek dat hij samen uitvoerde met een wetenschappelijk team.

Humoloon

De Japanse Sapporo Brouwerij werkte voor het onderzoek samen met wetenschappers van de Sapporo Medical University. Zij ontdekten dat 'humoloon' een chemisch bestanddeel in hop, mensen bescherming geeft tegen een virus dat ernstige vormen van longontsteking en bronchitis kan veroorzaken. Hop wordt door brouwers gebruikt om een bittere smaak aan bier te geven.

Gevaar voor gezondheid

Het bestanddeel humoloon beschermt tegen het Respiratory Syncytial-virus (RS-virus). Vooral voor baby's en jonge kinderen kan dit virus een gevaar voor de gezondheid vormen, omdat het longontsteking en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaakt. Het virus is vooral actief in de wintermaanden en veroorzaakt bij volwassenen niet meer dan een verkoudheid. Op dit moment is nog geen vaccin beschikbaar tegen het RS-virus.

Dertig blikjes bier

Helaas voor liefhebbers van de goudgele rakkers is het aandeel humoloon in bier erg laag. Iemand zou ongeveer dertig blikjes bier moeten drinken voordat het virusbestrijdende effect merkbaar is. "We bestuderen nu of het mogelijk is om humuloon toe te voegen aan voedingsproducten of alcoholvrije producten. De uitdaging zit hem erin de bittere smaak aantrekkelijk voor kinderen te maken", aldus één van de onderzoekers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021