Excite

Bietjes: gezond en lekker?

Ontzettend gezond én mooi van kleur: bietjes hebben alles om aantrekkelijk te zijn voor de gemiddelde consument. Bijna alles dan, want heel erg lekker zijn ze niet. En dat is best een beetje jammer, want bieten zijn heel goed voor de gezondheid.

Maar laten we het eerst eens hebben over waarom de bietjes niet zo heel erg aantrekkelijk zijn: waarschijnlijk komt dit door de kleur. Hoewel het heel mooi is om fel gekleurd groente en fruit te bekijken, zijn bietjes net wat té fel. En ook een beetje apart, want ze neigen eerder naar paars, dan naar rood. Sterker nog; de kleur van bieten is zo sterk, dat je zelfs stof kunt verven met het afgietsel van gekookte bieten!

Qua kleur zijn ze dus niet zo aantrekkelijk. Ze zijn echter wél heel aantrekkelijk voor je gezondheid. Zo zijn ze namelijk ideaal voor het omlaag brengen van je bloeddruk. Als je regelmatig wat bietensap drinkt, zul je dit merken aan je lichaam. En echt vies hoeft bietensap niet te zijn; tegenwoordig wordt het in veel gevallen vermengd met appelsap, zodat het net even wat zoeter is dan normaal.

Op die manier worden bieten ineens wél heel lekker en is het ineens lang niet zo’n opgave om dagelijks wat bietjes binnen te krijgen. Op dit moment wordt die sap – bekend onder de naam Beet It – gemaakt in Duitsland, maar er zijn plannen om de productie ook uit te breiden naar Groot-Brittannië. Wie weet kunnen we er straks in Nederland dus ook van genieten!

Afbeelding: Flickr account nosha

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021