Excite

Bikini's in 2011: pronken op het strand?

Wat wordt het deze zomer met de badmode? Of de bikini's in 2011 het badpak verslaan, is niet bewezen. De iets oudere dame verkiest eerder een badpak maar in het algemeen worden er toch elk jaar weer meer bikini's dan badpakken verkocht.

Eisen aan badmode

Hoe dan ook, twee dingen zijn altijd belangrijk of je nu voor een bikini kiest of voor een badpak: de pasvorm en de gebruikte materialen. Hoe beter, lees duurder, de stof des te beter de pasvorm. Het voordeel van een badpak is dat je minder fraaie zones kan verdoezelen. Dat kan niet worden gezegd van de tweedelige uitvoering. Bikini's zijn op dat vlak minder tolerant want je staat veel meer letterlijk 'bloot' aan het gegaap van de buren naast je aan het zwembad of op het strand!

Help moeder natuur een handje: kooptips!

Een bikini kopen is een vervelend karwei. Geen enkele dame paradeert graag door de winkel in haar (half) blootje. Best neem je ook een vriendin mee. En anders tref je hopelijk een goede verkoopster die erg behulpzaam is. Het is heel belangrijk dat je je op je gemak voelt bij het passen want er zijn wel enkele goed bedoelde adviezen. Heb je bijvoorbeeld een vrij kort bovenlichaam? Ga dan voor een super kleine bikini. Wat blijkt? Je bovenlichaam lijkt immers langer als de afstand tussen het topje en het bikinibroekje groter is. Heb je 'maar' kleine borstjes? Kies dan voor een diep uitgesneden bovenstuk! Vind je van jezelf dat je te korte benen hebt? Probeer dan eens een extra hoog opgesneden broekje! En voor een bleekscheet zijn er felle, exotische kleuren!

Soorten bikini's

Geen nood: vinden doe je een bikini altijd! Er is zoveel variatie mogelijk! Je kunt kiezen voor een triangelbikini, een bandeaubikini, een klassieke balconnetbeha (halterbikini) of een push up bikini. Neem bijvoorbeeld het broekje. Je hebt een hoge, normale of een lage taille (hipster). Met of zonder omslag of met leuke bindlintjes. Verstelbare bandjes zijn ook altijd meegenomen. En wat dacht je van voorgevormde, opgevulde cups waarmee de borsten wat groter lijken. Of een trikini waarbij het bovenstuk met het broekje verbonden is. De gebruikte materialen zijn in de regel bij elke bikini dezelfde: polyamide, elastan, nylon, spandex en lycra.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020