Excite

Bikinivrees zorgt ervoor dat mensen willen afvallen

Als de zomer eraan komt, denkt iedereen al snel aan het strand en de badkleding. Uit bikinivrees willen veel vrouwen meteen wat kilo’s afvallen. Alleen op die manier voelen ze zich prettiger en zekerder in bikini. Dit bleek uit een enquête die gehouden van van valtaf.nl en Gezondheidsnet.nl.

Uit het onderzoek bleek dat ruim 82 procent van de ondervraagden zich niet lekker voelt in bikini of zwembroek. Eén derde van de ondervraagden schaamt zich voor zijn of haar lichaam. 95 procent wil hier graag voor de zomer iets aan doen en twee derde is dan tevreden met een gewichtsafname van één tot tien kilo. Opvallend is dat de meeste ondervraagden vorig jaar ook wilden afvallen. Dit is ze gelukt, maar de kilo’s zijn er tijdens de winter weer aangekomen.

Afvallen is erg belangrijk voor veel vrouwen. Eén van de bekende redenen om af te vallen heeft te maken met de zomerkleding. Voor één op de vijf ondervraagden blijkt de gezondheid de voornaamste reden te zijn om af te vallen. Andere redenen voor mensen om af te vallen zijn gebruik van medicatie, depressie, stress. Ook mensen die gestopt zijn met roken willen graag diëten.

Voor de vrouwen wie het niet lukt om de nodige kilo’s op tijd kwijt te raken, zijn er speciale corrigerende badpakken op de markt te verkrijgen.

Image: FlickrCC

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021