Excite

Biologische groente minder lekker en voedzaam

Biologisch voedsel is helemaal niet zo goed voor je als je misschien zou denken. Consumentenorganisatie Which? heeft onderzocht dat biologisch voedsel niet alleen minder lekker smaakt dan niet-biologische producten, er zitten ook nog eens minder voedingsstoffen in.

De niet-biologisch geteelde aardappelen, broccoli en tomaten smaakten de proefpersonen veel beter dan hun biologische broertjes. Nou gaat het de bewuste consument vaak meer om de slechte stoffen die in niet-biologisch eten zitten. Ook dat klopt niet, wees het onderzoek uit. In biologische broccoli zitten bijvoorbeeld veel minder antioxidanten, en de aardappelen bevatten minder vitamine C.

Volgens Which?-redacteur Ceri Thomas zijn de resultaten op zijn minst verrassend te noemen. Tegen de krant Romsey Advertiser zei ze dat de uitkomst van het onderzoek 'de vooroordelen die veel mensen hebben over de smaak en voedzaamheid van biologische producten op zijn kop zet.' Voor de smaak en vitamientjes hoef je het dus niet te doen.

Maar natuurlijk zijn er nog steeds andere voordelen aan biologisch voedsel. 'Dit onderzoek heeft niet gekeken naar bijvoorbeeld de uitwerking van biologische productie op het milieu,' gaat Thomas verder. Hoe je je voedsel ook verbouwt, iedere tuinman of -vrouw zal beamen dat zelf gekweekt groente en fruit altijd beter is dan wat je in de supermarkt koopt,' biologisch of niet-biologisch.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Michael Cannon

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021