Excite

Blackberry gebruikers werken veel te veel

Je kunt je als baas misschien ergeren aan het overmatige gebruik van Blackberry’s onder je werknemers, maar toch doe je er goed aan hier niets over te zeggen. Werknemers die namelijk gebruik maken van een Blackberry, werken maar liefst 15 uur per week extra!

Dat is de conclusie van een onderzoek onder meer dan 600 werknemers. De mogelijkheid om op ieder moment – ook buiten werktijd – e-mails te kunnen versturen en ontvangen, zorgt ervoor dat mensen ware workaholics worden. In sommige gevallen werkten mensen tot 15 uur per week meer.

Het is echter niet de bedoeling dat werkgevers hun werknemers nu gaan stimuleren om meer buiten kantoortijden te werken; het is belangrijk dat werknemers voldoende tijd voor zichzelf hebben, bijvoorbeeld om door te brengen met familie en vrienden. Een goede balans tussen werk en leven is belangrijk. Sterker nog, het is belangrijk dat werkgevers duidelijk tegen hun werknemers zeggen dat zij hun werk thuis tot een minimum moeten beperken. Dit zorgt namelijk voor gelukkige werknemers en die presteren veel beter dan werknemers die steeds moe zijn.

Overigens kan het wel lastig zijn om werknemers zo min mogelijk thuis te laten werken: nu het economisch wat minder gaat, willen veel mensen een zo goed mogelijke indruk maken op het werk en zorgen er dan ook voor dat ze al hun werk op tijd af hebben – ook als dat betekent dat er thuis tot ’s avonds laat doorgewerkt moet worden!

Afbeelding: Flickr account Marvin Kuo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021