Excite

Blauwe bessen maken slank

Dat blauwe bessen gezond zijn, is uit eerder onderzoek al gebleken; ze bevatten tal van antioxidanten die ervoor zorgen dat je huid er prachtig uit gaat zien. Uit recent onderzoek blijkt echter ook dat blauwe bessen je slank kunnen maken. De resultaten bij muizen zijn al veelbelovend en de kans dat dit bij mensen ook zo werkt, is aanzienlijk.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Shiwani Moghe. Zij wist dat blauwe bessen onder meer hartproblemen en de ontwikkeling van kanker tegengingen en vroeg zich af of het helpen afslanken ook een verborgen kracht was van de vrucht. En dat bleek het geval te zijn.

Voor haar onderzoek liet ze de antioxidanten uit de blauwe bessen los op muizenweefsel in een petrischaaltje. Des te meer antioxidanten er op het weefsel los werden gelaten, des te minder vetachtige stoffen dit weefsel bevatte. Het verschil kon oplopen tot maar liefst 73 procent.

Voor je denkt dat dit nu dé oplossing is voor je overgewicht: de onderzoekers menen wel dat er nog aanvullend onderzoek gedaan moet worden om te kijken of deze methode wel echt ook bij mensen werkt. Ook moet er getest worden of een grote hoeveelheid blauwe bessen niet op een of andere manier schadelijk kan zijn voor mensen. Tot die tijd kun je natuurlijk best af en toe een bakje blauwe bessen eten, want ze blijven op zich natuurlijk wel gezond en lekker!

Afbeelding: Flickr account Jeff Kubina

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021