Excite

Blijf gezonder dankzij waterfilters

Het Nederlandse kraanwater is goed drinkbaar; in veel andere Europese landen is dat wel anders. Toch wil dat niet zeggen dat je het altijd zomaar moet drinken. Veel mensen zweren bij waterfilters; deze filters maken het leidingwater nog schoner, waardoor het nog gezonder voor je is.

Waterfilters werken eigenlijk heel eenvoudig: ze halen alle stofjes uit het water, die hier niet oorspronkelijk in horen te zitten. Welke stoffen dat zijn, hangt eigenlijk af van wie je het vraagt. De een meent dat er in kraanwater zelfs nog restanten zitten die laten zien dat het water door het riool heeft gespoeld, terwijl de ander meent dat kraanwater in haar normale vorm al volledig schoon is.

Waterfilters zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. De meest bekende vorm is toch wel de schenkkan, waar de filter in geplaatst wordt. Het water dat uit deze kan geschonken wordt, is helemaal schoon. Dit is gezond voor jou, maar ook voor mensen die bijvoorbeeld een wat zwakkere gezondheid hebben. De kans op problemen is met gefilterd water natuurlijk nog kleiner.

Het filteren van water kost wel wat tijd, daarom is het handig om te investeren in een filter die je zo min mogelijk extra werk oplevert. Bedenk dat je, na installatie, lange tijd kunt doen met zo’n filter, dus dat het echt om een investering voor de lange termijn gaat. En bovendien is het een investering in je gezondheid, dat is toch wel het belangrijkste!

Afbeelding: Flickr account kruemi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021