Excite

Welke bloeddrukverlagende thee is er?

Bloeddrukverlagende thee kan heel fijn zijn wanneer je een hoge bloeddruk hebt en graag theedrinkt. Sommige theesoorten helpen bij het verlagen van je bloeddruk. Hieronder vind je een overzicht van dergelijke bloeddrukverlagende thee. Let wel op dat zulke thee therapeutisch gebruikt wordt en dat dit altijd in overleg moet met de (behandeld) arts. Het is zeker geen goed plan om op eigen houtje te gaan experimenteren met je gezondheid.

Groene thee

Van groene thee is bekend dat het erg gezond is. Ook werkt het heilzaam voor een te hoge bloeddruk en het hart. Het zou helpen samenklontering te voorkomen en over bloeddrukverlagende eigenschappen beschikken. Wanneer je groene thee wilt gaan gebruiken om je bloeddruk te verlagen, is het wel verstandig om dit met mate te doen. Groene thee bevat namelijk cafeïne en een te grote hoeveelheid van dit stofje kan nadelig werken voor je gezondheid. Zeker wanneer je er gevoelig voor bent, is het niet verstandig het te gebruiken.

Paardenbloemthee, brandnetelthee of berkenbladthee

Andere natuurlijke theesoorten zijn die van paardenbloemen, brandnetels of berkenbladen. Deze werken vochtafdrijvend, zijn goed voor het hart en ook goed voor de bloeddruk. Het kan lastig zijn om aan deze soorten thee te komen en het is niet heel verstandig om de paardenbloemen of brandnetels aan de kant van de weg te plukken. Wanneer je het toch helemaal zelf wilt maken, dan haal je ze het beste uit je eigen tuin. Let echter wel goed op dat je precies weet welke delen van de plant je kunt gebruiken en welke delen niet! Dit geldt zowel voor de paardenbloemen als voor de brandnetels en de berkenbladen.

Koop je de thee toch liever in de winkel? Neem dan een kijkje bij speciale theewinkels. Deze hebben een vaak een ruime keuze aan theesoorten. Een andere optie is om langs te gaan bij reformzaken of biologische winkels: het merk Zonnatura heeft het onder andere in het assortiment.

Hibiscusthee

Een andere theesoort die goed voor de bloeddruk is, is hibiscusthee. Hoe hibiscus thee de bloeddruk kan verlagen is nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat de thee heeft een ontspannende werking op de bloedvaten heeft en, net zoals de andere soorten thee, een vochtafdrijvende werking. Ook weten we dat hibiscuskelken een thee geven die vol zit met anthocyaninen. Dit zijn natuurlijke ACE-remmers. ACE is een enzym dat indirect de bloedvaten doet samentrekken waardoor de bloeddruk wordt verhoogd. Hibiscusthee gaat deze samentrekking tegen. Hibiscusthee is onder andere te koop bij Simon Levelt en verder bij winkels als De Tuinen, kruidenwinkels en in de grotere vestigingen van Albert Heijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020