Excite

Blue Monday hoeft helemaal niet vervelend te zijn

17 januari, ook wel Blue Monday genoemd, is de allerberoerdste dag van het jaar, zo hebben psychologen berekend. De berekening is gebaseerd op de schulden na de kerst, het slechte weer en de inmiddels niet nagekomen goede voornemens. Toch blijkt dat Blue Monday helemaal zo slecht niet hoeft te zijn. Uit een recent onderzoek blijkt dat warm weer en een gezond banksaldo helemaal niet bepalend voor geluk zijn.

ActionAid ondervroeg 1.000 mensen naar wat hen het meest gelukkig maakte. De meerderheid gaf aan dat iemand anders helpen hen het grootste geluksgevoel bezorgde. Deze uitkomst is verrassend, maar kan natuurlijk ook vooral te wijten zijn aan de doelgroep van de organisatie. Het goede doel bereikt voornamelijk mensen die graag andere mensen helpen.

Toch zouden de resultaten ook best representatief kunnen zijn. De meeste overige antwoorden bleken namelijk ook op praktisch ieder moment van het jaar realiseerbaar te zijn en kosten in de meeste gevallen geen cent. Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van een onverwacht compliment of het luisteren naar het geluid van de zee.

Natuurlijk blijft geld voor veel mensen ook belangrijk. Het winnen van een geldprijs kwam dus ook voor op de lijst, maar dat antwoord stond pas op nummer 8. Eerst kwamen nog het zitten in de zon, luisteren naar muziek, het horen van gelukkig gelach en het eten van favoriet eten. De top 10 werd gecompleteerd door een wandeling op het strand en het houden van een sneeuwballengevecht.

Afbeelding: Flickr, gebruiker joshme17

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021