Excite

Borstvergrotingen laatste tien jaar steeds populairder

Het aantal borstvergroting is de laatste jaren flink gestegen. En patiënten zijn ook nog eens heel tevreden over het resultaat. In vergelijking met tien jaar geleden is het aantal vrouwen dat borstimplantaten neemt, gestegen met 39 procent. Het aantal vrouwen dat hun siliconen weer laat verwijderen daarentegen, is gehalveerd.

Goed nieuws voor de plastische chirurgie dus. Ook de borstlift is gestegen in populariteit. De vraag naar deze cosmetische ingreep is met maar liefst zeventig procent omhoog gegaan. En daar houdt het niet op. Botoxbehandelingen, facelifts, laser-ontharing; allemaal worden ze vaker uitgevoerd. Het aantal botoxbehandelingen steeg zelfs met 584 procent!

En toch lijkt het er niet op dat mensen simpelweg verslaafd zijn aan cosmetische ingrepen. Want het aantal vrouwen dat liposuctie liet uitvoeren is in tien jaar met 45 procent afgenomen. Ook neuscorrecties zijn het afgelopen decennium niet populairder geworden; er werden 35 procent minder ingrepen uitgevoerd.

De industrie vaart er overigens wel bij. Alleen al in Amerika spendeerde de bevolking afgelopen jaar meer dan zeven miljard euro aan plastische chirurgie. En het zijn niet alleen vrouwen. Goed, het merendeel wel, maar met negen procent zijn mannelijke patiënten toch redelijk vertegenwoordigd.

Afbeelding: Flickr, gebruiker tdhedengren

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021