Excite

Brandnetel en afvallen

Wil je afvallen, maar lukt het maar niet? Verschillende kruiden kunnen ondersteuning bieden bij gewichtsverlies. Zo is thee van brandnetel een beproefde methode bij afvallen, maar ook paardenbloementhee en thee van heermoes werken zuiverend en helpen je overtollig vocht af te drijven. Op deze manier maken ze een caloriearm dieet makkelijker vol te houden. Afvallen met kruiden zoals brandnetel, lees hier hoe dat werkt.

Brandnetel geneeskrachtig

Brandnetel heeft een ontzettend positieve invloed op het lichaam. Het kruid kan op verschillende manieren worden toegepast. Van de bladeren kun je thee trekken, dit is onder andere goed tegen vermoeidheid, lusteloosheid en bij bloedarmoede. Dat laatste heeft te maken met het hoge ijzergehalte van brandnetel. Brandnetel werkt reinigend, brandnetelthee kan daarom verlichting bieden bij allergische reacties, maar ook bij reuma, jicht en gewrichtsontstekingen. De histamine in de plant versnelt de spijsvertering. Dit is de reden waarom de plant zo’n goede ondersteuning biedt bij het afvallen. Het is tevens effectief tegen diarree en winderigheid en zorgt voor een goede balans in je darmen. Iets dat je zeker kunt gebruiken als je van plan bent om veel gewicht te verliezen. Van de bladeren en de wortels kun je een aftreksel maken om mee te gorgelen bij ontstekingen in de mond.

Brandnetel en afvallen

Brandnetel heeft dus een goede invloed op het spijsverteringssysteem. Brandnetel zal ook het hongergevoel iets doen afnemen. Het is alleen niet zo dat je met twee dagelijkse kopjes brandnetelthee kilo’s aan gewicht zal verliezen. De hulp bij afvallen komt alleen op gang als je al op een dieet bent. Omdat het kruid ook vochtafdrijvend werkt, kan het zijn dat je na je dieet weer direct een paar kilo aankomt. Dit is puur vocht dat de brandnetels normaal gesproken zouden afdrijven.

Gevaren brandnetel

Brandnetel kent vele voordelen, maar sommige mensen adviseren toch op te passen met overmatige consumptie van de plant. Dit zou kunnen leiden tot een nierkoliek, omdat de nieren te hard moeten werken om alle afvalstoffen uit het bloed te filteren. Ook te lang gebruik van brandnetelthee kan schadelijke gevolgen hebben. Een advies is om na enkele weken de brandnetel voor het afvallen in te wisselen voor een andere, dieetondersteunende kruidenthee.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021