Excite

Brandnetelthee voor een gezonde huid

Brandnetels zijn een welig woekerend onkruid, zodat weinigen écht geloven in hun positief effect op je gezondheid. Zowel in de keuken als in je kruidenkastje zijn brandnetels nochtans op hun plaats. Ze worden bij voorkeur verwerkt in allerlei soepen en er kan bloedzuiverende thee van worden getrokken. Brandnetels verlichten reumatische pijnen, zijn bloedstelpend en bezorgen je een gezonde haardos. Het is nochtans geen kruid om zonder handschoenen aan te pakken. Er bestaan met de kleine brandnetel en de grote brandnetel twee soorten brandnetels. Beiden beschikken over ontelbare haartjes,  die bij aanraking mierenzuur en histamine aanmaken.

Brandnetels tegen allerlei huidaandoeningen

Brandnetelthee gezond voor je huid? Beslist, een aftreksel van brandnetels is doeltreffend tegen allerlei (jeukende) huidaandoeningen, vooral acné en eczeem. Dat komt vooral door de hoge concentratie aan zink.Voor het zetten van brandnetelthee gebruik je bij voorkeur de jonge scheutjes. Brandnetelthee is rijk aan vitaminen als fosfor, kalium calcium, ijzer en zink. Het verstrekt de werking van je nieren, waardoor meer schadelijke stoffen als urinezuur worden afgescheiden. Dat zorgt voor een gezonde, stralende huid. Brandnetels worden ook veel gebruikt in de cosmetische industrie én in haarverzorgingsproducten, zelfs tegen haaruitval.

Brandnetels bruikbaar tegen vele aandoeningen

Brandnetel gezond voor je huid? Ja, maar ook tegen bloedarmoede, reumatische aandoeningen, jicht, haarroos, spijsverterings- en stofwisselingsproblemen, wintertenen, bloedneus, hevige menstruatiebloedingen én een aanrader voor zwangere vrouwen die borstvoeding wensen te geven.

Recept brandnetelthee

Brandnetelthee is bijzonder geschikt tegen allerlei jeukende huidaandoeningen. Voor brandnetelthee gebruik je bij voorkeur een eetlepel fijn gemalen brandnetelscheutjes of brandnetelwortel per tas. Drink dagelijks drie tassen brandnetelthee en je zal vlug beterschap vaststellen.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020