Excite

Brein groeit snel door training

Wie zijn brein wil laten groeien, hoeft hier niet eens zoveel tijd voor uit te trekken. Wetenschappers ontdekten dat twee uur eenvoudige training al voldoende is om het brein te laten groeien. Het moet wel gaan om specifieke taken met een lage moeilijkheidsgraad.

Onderzoekers hadden eerder al vastgesteld dat niet alleen de hersenen van jonge kinderen hard groeien, maar ook het volwassen brein nog groeipotentie heeft. Deze potentie blijkt echter nog groter te zijn dan gedacht, want twee uur training kan er al voor zorgen dat de hersenen groeien.

Voor het onderzoek gaven de wetenschappers 19 mensen de opdracht om verzonnen woorden te leren. Dit lijkt wel een beetje op het proces dat kinderen doorlopen als ze de woorden voor bepaalde dingen leren. De training vond vijf keer plaats, verspreid over drie dagen. In totaal waren de volwassenen nog geen twee uur aan het trainen.

Na het onderzoek kon gekeken worden of er in het brein al iets veranderd was en toen bleek dat de grijze stof in de hersenen aan de linkerzijde aanzienlijk was toegenomen. Dit deel wordt geassocieerd met kleuren en perceptie, precies de onderdelen die getest werden tijdens het onderzoek. Deze resultaten bieden veel mogelijkheden; zo zou het kunnen dat hersenstoornissen sneller te verhelpen zijn dan eerder gedacht werd.

Afbeelding: Flickr account Andrew Mason

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021